Ensimmäinen norppa nähty WWF:n Norppalivessä

copyright-wwf

(C) WWF

WWF:n Norppalivessä nähtiin tänään aamupäivällä saimaannorppa. Havainto on tämän kevään ensimmäinen Norppalivessä. Norppa ui kameran ohi kahteen kertaan, mutta ei noussut kivelle.

WWF selvittää nyt, voiko norppaa tunnistaa videosta. Tunnistaminen ei kuitenkaan ole todennäköistä, sillä norppa ei noussut kivelle esittelemään kylkikuvioitaan.

Iso osa saimaannorpista on köllötellyt viime päiviin asti viimeisillä jäillä. Nyt norpat alkavat nousta rantakiville vaihtamaan karvaansa.

WWF:n Norppaliven tarkoitus on tänäkin vuonna lisätä ihmisten tietoisuutta saimaannorpasta ja sen elintavoista sekä kasvattaa halua suojella maailman harvinaisinta hyljettä. Kaikki halukkaat voivat osallistua Norppaliveen tykkäämällä, jakamalla, kommentoimalla – tai sitten vain yksinkertaisesti katselemalla ja nauttimalla.

WWF toteuttaa Norppaliven yhdessä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Live Eyen, Pukki Visualsin ja Franticin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Metsähallituksen luontopalveluita ja Etelä-Savon ELY-keskusta yhteistyöstä.

Livelähetys on katsottavissa osoitteessa wwf.fi/norppalive

Videotallenne norpan esiintymisestä: https://youtu.be/-BnUk5ytB3g