Villimaailma

Eläimet & Eläintarhat

SEA LIFEn Saksiniekat-näyttely on rapujen puuhamaa!

February 10, 2016 by Posted in: Sea Life

e8f5f731-44a3-4261-834f-8c85eb468c16-main_image

Erakkoravun viidakkoseikkailu

Uusi Saksiniekat-näyttely rapuineen täydentää SEA LIFEn muuta merenalaista elämää 10.2. alkaen aina vuoden loppuun saakka.  Monipuolisen näyttelyn päätähtenä ihastuttaa maailman suurin äyriäinen, jättiläistaskurapu, seuranaan muut pienemmät mutta sitäkin persoonallisemmat rapulajit. Ujoille erakkoravuille Merimaailman akvaristit ovat rakentaneet mieluisia kätköpaikkoja sisältävän puuhamaan köysiratoineen ja tikkaineen.

Rapumaailman kirjoon voi tutustua näyttelyssä, johon kuuluu maailman suurin äyriäinen, lähes nelimetriseksi kasvava jättiläistaskurapu, eläintenhoitajille manikyyreja antava puhdistajarapukatras, eläinkunnan kehittyneimmät silmät omaava sirkkaäyriäinen, huimaa tahtia ilman uroksiakin lisääntyvä marmorirapu sekä ujot, helposti kotilokuoreensa vetäytyvät erakkoravut.

”Äyriäiset muodostavat kirjavan ja moninaisen, pääosin vesielämään sopeutuneen eläinryhmän, johon lukeutuu niin luonteeltaan kuin ulkonäöltään hyvinkin erilaisia saksiniekkoja. Ne ovat laajemmalle levittäytyneet ja niiden merkitys vesiekosysteemeille on suurempi kuin useimmat meistä arvaavat.  Uudessa näyttelyssä näiden kiehtovien otusten puuhastelua voi seurata ja elämää opiskella aivan lähietäisyydeltä”, valottaa SEA LIFEn intendentti Markus Dernjatin.

8bfb8db6-1eb5-4842-98c3-96ce4f1f9913

Erakkorapujen viidakkoseikkailu

Saksiniekat-näyttelyn lanseeraustilaisuudessa yleisön suosikiksi nousivat hieman yllättäenkin ujot ja piileskelevät erakkoravut, joiden poikkeuksellinen kotiterraario herätti suurta mielenkiintoa.

”Laji on meille entuudestaan tuttu, ja tiesimme sen erittäin taitavaksi kiipeilijäksi. Akvaristitiimi innostuikin somistamaan erakkoraputerraariosta todellisen viidakkoseikkailupuiston, käyttäen hyväksi jyrsijöille ja papukaijoille suunniteltuja somisteita, kuten köysiratoja, riippusiltoja ja roikkuvia majoja. Erakkoravut näyttävät arvostavan uutta ympäristöään virikkeineen ja haasteineen”, kertoo SEA LIFEn kuraattori Emilia Friman, jolla oli päävastuu erakkorapujen ”viihdekeskuksen” suunnittelusta.

Katso videokuvaa erakkorapujen kotiterraariosta: https://youtu.be/w7D7zyJNvfw

Saksiniekat-näyttely avautuu yleisölle keskiviikkona 10.2.2016 ja se on avoinna vuoden loppuun saakka SEA LIFE merimaailmassa, joka sijaitsee Linnanmäen vieressä osoitteessa Tivolitie 10, Helsinki.