Villimaailma

Eläimet & Eläintarhat

KORKEASAAREN AMURINTIIKERINPENNUT VALITSIVAT NIMET ISLA, IRIS JA INA

October 20, 2016 by Posted in: KissaeläimetKorkeasaari

30328545642_62ab367a75_z

Kuvaaja: Mari Lehmonen (2016)

Korkeasaaren kolmen amurintiikerinpennun nimet selvisivät tänään kissanristiäisissä, joissa pennut saivat itse osallistua nimensä valintaan. Eläintenhoitajat virittivät tiikeritarhan puuhun kolme eriväristä yleisöltä lahjoituksina saatua pehmolelua, joista jokainen merkitsi yhtä nimikolmikkoa. Pennut kiinnostuivat ensimmäiseksi pinkistä hevoslelusta ja repivät sen hajalle. Näin nimiksi valikoituivat Isla, Iris ja Ina.

Yleisöltä saatiin pentujen nimiksi lähes 6000 ehdotusta, joista eläintenhoitajat tekivät esivalinnan. Kissanristiäisissä oli kutsuvieraina nimiä ehdottaneita henkilöitä ja tiikerikummeja, jotka tukevat Amurin kissapetojen suojelua. Lopullisesta nimikolmikosta Isla oli suosituin nimi, sitä ehdotettiin 152 kertaa. Iris oli 115:n mielestä sopiva nimi ja Ina sai kannatusta 38 hengeltä. Eläintenhoitajien mielestä nimet ovat helpot, kansainväliset ja kauniit.

Korkeasaaren amurintiikerinaaras synnytti toukokuussa pesäluolaansa kolme pentua. Nuoresta iästään huolimatta emo on hoitanut ensimmäisiä pentujaan mallikkaasti. Nyt yli 20-kiloisiksi kasvaneet pennut leikkivät jo reippaasti keskenään ja näyttävät hampaitaan ohikulkijoille. Pentujen vanhemmat ovat kotoisin Leipzigin ja Nordens Arkin eläintarhoista. Korkeasaaressa on ollut viimeksi tiikerinpentuja 18 vuotta sitten.

Amurintiikeri on erittäin uhanalainen tiikerin alalaji, jota elää Venäjän Kaukoidässä noin 500 yksilöä. Suojelua voi tukea ryhtymällä tiikerikummiksi 50 euron lahjoituksella Korkeasaaren verkkokaupassa. Varat käytetään lyhentämättöminä luonnonvaraisten Amurin kissapetojen suojelutyöhön. Korkeasaari on osallistunut amurintiikerin ja amurinleopardin suojeluun Amur Tiger and Leopard Alliancen kautta vuodesta 1998.