Villimaailma

Eläimet & Eläintarhat

WWF Suomi: Tiikerien määrä lähes tuplaantunut Intiassa

January 20, 2015 by Posted in: KissaeläimetWWF

Indian tiger (Panthera tigris tigris); Thailand

 

© Martin Harvey/WWF-Canon

Tiikerien määrä on kasvanut merkittävästi Intiassa. Tänään julkaistun tiikerikartoituksen mukaan Intiassa elää arviolta 2226 tiikeriä.

Tiikerien määrä on kasvanut nopeasti Intiassa viime vuosien aikana. Vuonna 2006 Intiassa arvioitiin olevan 1411 tiikeriä ja vuonna 2010 populaation arvioitiin käsittävän 1706 yksilöä. Viimeisten neljän vuoden aikana tiikerikanta on vahvistunut Intiassa 520 yksilöllä.

”Olemme ylpeitä tiikerikannan kasvusta. Olemme mukana tiikereiden ja muiden uhanlaisten lajien suojelutyössä Himalajalla, jossa Intialla on merkittävä rooli. Tiikerikannat ovat lähteneet kasvuun myös Nepalissa, joka on WWF Suomen pitkäaikainen kehitysyhteistyökumppani”, sanoo WWF Suomen kansainvälisen kehityksen ohjelmapäällikkö Anne Tarvainen.

Populaation kasvua Intiassa selittävät suojelutyön aiempaa parempi hallinnointi sekä suojelun kehittyminen tiikerien elinympäristöissä.

Salametsästys on yhä merkittävin uhka tiikereille, koska tiikereiden osilla on kova kysyntä etenkin Aasiassa. Intian suojeluviranomaiset painottavat, että myönteinen kehitys vaatii jatkossakin tiikerien sekä niiden saaliseläinten salametsästyksen kitkemistä. Lisäksi tiikereiden mahdollisuus liikkua elinalueelta toiselle on taattava ja alueet, joilla tiikerit lisääntyvät, on säilytettävä.

Tiikereiden määrää kartoitettiin Intiassa 18 osavaltiossa yli 300 000 neliökilometrin alueella. Tiikereiden laskennassa käytettiin kameroita, joita oli sijoitettuna kaikkiaan yli 9 700 eri paikkaan.

Status of Tigers in India 2014 -raportin tekemiseen osallistui Intian viranomaisten lisäksi luonnonsuojelujärjestöjä, kuten WWF Intia.