Villimaailma

Eläimet & Eläintarhat

WWF Suomi: Äärimmäisen uhanalaisten tiikereiden määrä kasvanut Venäjällä

May 28, 2015 by Posted in: KissaeläimetWWF

P.t.altaica_Tomak_Male

Äärimmäisen uhanalaisten amurin- eli siperiantiikerien määrä on kasvanut Venäjällä.

Venäjän viranomaisten julkaiseman arvion mukaan amurin- eli siperiantiikereitä on nyt 480–540, joista noin sata on pentuja. Tiikereiden määrää kartoitettiin viimeksi vuonna 2005, jolloin niitä arvioitiin olevan 420–500 yksilöä.

Noin 95 prosenttia amurintiikereistä elää Venäjän Kaukoidässä. 1940-luvulla amurintiikereiden määrä romahti arviolta 40 yksilöön. Kantaa on saatu vahvistettua suojelutyöllä sekä estämällä salametsästystä. WWF arvioi, että suojelutyön onnistumisessa keskeistä on ollut Venäjän voimakas poliittinen sitoutuminen salametsästyksen kitkemiseen.

”On hienoa, että WWF:n ja viranomaisten yhteistyö näkyy näin konkreettisesti. Tiikeri on mahdollista pelastaa sukupuutolta, jos kaikki toimivat sen puolesta”, sanoo WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen.