Villimaailma

Eläimet & Eläintarhat

:KATSO VIDEO: Korkeasaaressa hoidetaan villisian porsasta

May 21, 2014 by Posted in: Sorkkaeläimet

Korkeasaari - Google Chrome_2014-05-21_15-28-48

Korkeasaaren villieläinsairaalassa on hoidossa villisian porsas. Pahnueestaan eksynyt porsas etsi Sipoossa turvaa ihmisten keskuudesta ja pelastuslaitos toimitti eläimen Korkeasaareen. Villieläinsairaalassa ei ole ennen hoidettu villisikoja, mutta kahden viikon kuluessa pirteän potilaan paino on tuplaantunut oravanmaitokorvikkeella ja kauravellillä neljään kiloon.

Villisiat ovat laumaeläimiä ja muiden villisikojen puutteessa seurankipeä porsas hakeutuu ihmishoitajiensa läheisyyteen. Se on tottunut ihmisiin niin, että sen luontoonpalautus ei ole mahdollista. Porsaan onneksi Korkeasaareen on touko-kesäkuun vaihteessa tulossa uutena lajina villisikoja. Nyt porsaalle haetaan lupaa, jotta se saisi jäädä asumaan eläintarhaan kahden emakon seuraan. Porsaasta varttuisi aikuisena 200-kiloinen karju.

Villisika on Suomessa vielä melko harvinainen näky. Ensimmäiset kaakkoisrajan yli Venäjältä ja Baltiasta levinneet villisiat havaittiin 1970-luvulla. Nykyinen kanta on muutamia satoja yksilöitä. Villisika on kesysian kantamuoto ja niitä on elänyt Suomessa jo kivikaudella.