Villimaailma

Eläimet & Eläintarhat

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha: Kumpulan kesässä silkkiä, pölyttäjiä ja hyötykasveja

June 6, 2014 by Posted in: Yleiset uutiset

DSCN3311
Kimalainen kohtaa neidonkielen. Kuva: Lea Heikkinen/Luomus
Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa voit viettää kesäpäivää tutustumalla kaukomaiden kasveihin, tai vain viihtyä komeassa kartanopuutarhassa nauttien piknikeväistä ja kahvila KesäKapusiinin antimista. Kesä-elokuussa puutarhassa on tarjolla teemapäiviä silkistä, pölyttäjistä ja hyötykasveista. Pääsylipun hinnalla!

Sukella silkin saloihin

Kesäkauden teemapäivät alkavat silkkisesti Kumpulan Kaukoidässä, tarkemmin Japanissa. Oppaan kera tutustummesilkkiperhosen toukkiin ja niiden ravintokasviin – valkomulperiin. Kuulemme, kuinka silkki saa alkunsa ja miten sitä on kautta aikain valmistettu.

Silkin salat avautuvat torstaista lauantaihin, 12.–14.6. kello 14–17. Opas odottaa Japani-osiossa!

Perehdy puutarhan pölyttäjiin

Heinäkuun teemapäivissä perehdymme kasvien ja hyönteisten monimuotoiseen yhteiseloon. Koska kasvit eivät voi liikkumalla etsiä itselleen sopivaa kumppania, niiden on turvauduttava erilaisten pölyttäjien apuun.

Oppaan johdolla selvitämme millaista ”mainontaa” erilaiset kukkivat kasvit käyttävät hyönteisten houkuttelemiseen ja kuinka konstit tehoavat. Kasvien ja pölyttäjien kiehtovaan kumppanuuteen pääsee perehtymään torstaista lauantaihin 10.–12.7., kello 14–17. Kysy koordinaatit kahvilasta!

Hurahda hyötykasveihin

Elokuussa suuntaamme hyötykasvimaalle. Oppaamme kertoo hieman puutarhan historiasta ja saamme tietää, mitä kaikkea kasvit meille antavat! Kasveista on paitsi ravinnoksi ja silmän iloksi, myös kaikenlaiseen vaivaan ja kolotukseen.

Hyötykasvien moniin mahdollisuuksiin tutustumme torstaista lauantaihin 7.–9.8. kello 14–17. Tapaamisiin puutarhan hyötykasvimaalla!

Tervetuloa teemapäiville kesäiseen Kumpulan puutarhaan – pääsymaksun hinnalla!

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha
Jyrängöntie 2, Helsinki. Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan tiedekampuksen välissä.
Puutarha ja kahvila KesäKapusiini ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11–18, syyskuun loppuun saakka (maanantaisin ja juhannuksena suljettu).

Puutarha on maksullinen, pääsyliput: 5/3 euroa. Myynti kahvilassa.
Puutarhassa voi myös järjestää perhejuhlia ja muita tilaisuuksia. Tiedustelut kahvilan aukioloaikoina numerosta: 050 430 6765.

Lisätiedot: www.luomus.fi/kumpula
Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus: www.luomus.fi
Kasvitieteelliset puutarhat Facebookissa: www.facebook.com/kasvitieteellinenpuutarha
Monimuotoisuutta tutkimassa -blogi: www.luomus.fi/blogi