Villimaailma

Eläimet & Eläintarhat

Korkeasaaren amurintiikeri tuunaa paitoja kansainvälisenä tiikeripäivänä

July 28, 2014 by Posted in: KissaeläimetKorkeasaari

amurinpaidat450

Kuva: Amurintiikeri näyttää hampaansa. Mari Lehmonen

Kansainvälistä tiikeripäivää vietetään huomenna tiistaina 29.7. Korkeasaaren eläintarha juhlistaa päivää tarjoamalla amurintiikerilleen ravinto- ja hajuvirikkeitä, jotka on kiedottu paitojen sisään. Tiikerin tuunaamat paidat – ainakin ne, jotka ovat vielä paidoiksi tunnistettavissa – huutokaupataan myöhemmin ja kerätyt varat lahjoitetaan AMUR-hankkeen kautta luonnonvaraisten amurintiikerien suojeluun.

Tiikerin virikkeeksi annettavat paidat on saatu Korkeasaaren tiikerikummeilta, von Hertzenin muusikkoveljeksiltä. Valkeissa t-paidoissa on suuri tiikerin kasvokuva. Paidat on sidottu pusseiksi, joihin piilotetaan tiikeriä kiinnostavia asioita, kuten lihaa, vuohentuoksuista olkea ja lantaa. Korkeasaaren kaksivuotias amurintiikeriuros saa paidat tarhaansa tiistaina klo 13.

Tiikeripäivänä eläintarhassa voi myös maalauttaa itselleen tiikeriaiheisia kasvo- ja tassukuvioita klo 10.30-12 ja klo 14 -15.30. Maalauspiste löytyy Kissalaakson sisäänkäynnin luota, tiikeritarhan edustalta. Uudesta tiikerilookista voi antaa haluamansa suuruisen lahjoituksen AMUR-lippaaseen.

Kansainvälisellä tiikeripäivällä herätellään maailmanlaajuista huomiota tiikerien suojelutarpeelle ja järjestetään erilaisia varojenkeruutempauksia. Luonnossa elää tällä hetkellä enää noin 3000 tiikeriä ja yhdeksästä alalajista balin-, kaspian- ja jaavantiikerit ovat hävinneet luonnosta kokonaan.

Lisää aiheesta:

Korkeasaari

Kansainvälinen tiikeripäivä