VILLIELÄINSAIRAALAN KUUTTI OPPI SYÖMÄÄN KALAA

27011550522_5c39ef423e_z

Mari Lehmonen (2016) Helsinki Zoo archives

Korkeasaaren villieläinsairaalaan huhtikuun alussa Kirkkonummen Porkkalan edustalta tuotu nälkiintynyt harmaahylkeen kuutti on harjoitellut jo muutaman viikon elävien kalojen pyydystystä. Hauska pikkukalojen pyydystysleikki altaassa on tuottanut toivotun tuloksen: kuutti on alkanut itse syödä kalaa. Kuolleet kalat eivät kuuttia kiinnosta, mutta isot elävät kalat herättävät sen ruokahalun.

Tähän saakka kuuttia on ravittu kalamössöllä, joka on annettu letkun avulla suoraan sen mahaan. Alun perin vain kahdeksankiloinen kurttunahkainen rääpäle on saanut näin painoa puolet lisää. Nyt kuutin rasvakerros on niin paksu, ettei se enää palele vedessä. Tällä viikolla letkuruokinta lopetettiin ja kuutti jätettiin omilleen altaassa olevien kalojen kanssa, jolloin sen on pitänyt opetella syömään itse. Sillä ei ollut lajitovereita näyttämässä mallia.

Villieläinsairaalan rannassa käydään katiskoilla joka päivä, jotta kuutille saataisiin mahdollisimman paljon elävää kalaa. Sairaala saa lahjoituksena järvestä pyydettyä elävää kalaa, mutta kookkaammat merikalat näyttävät maistuvan kuutille paremmin. Kun kuutti on syönyt itsensä riittävän pulskaksi, se voidaan viedä takaisin mereen. Aiempina vuosina villieläinsairaalassa hoidetut kuutit ovat päässeet luontoon noin 30-kiloisina.

Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidetaan luonnonvaraisia orpoja ja loukkaantuneita eläimiä. Emon vieroittamia kuutteja tuodaan villieläinsairaalaan lähes joka kevät, kun niitä löydetään rannoilta nälkiintyneinä tai merestä kauas harhautuneina. Villieläinsairaala toimii osittain lahjoitusvaroin.

Villieläinsairaalan tukeminen:
Lahjoitustekstarilla 5E VILLI numeroon 16588 – viestin hinta 5 euroa.
Lahjoita elävää kalaa! Lisätiedot kuuttiartikkelin lopussa: